Farkında Olmadığımız 5 Ruhsal Yorgunluk Durumu
Hiç farkında olmadan ruhsal yorgunluğa kapılmış, günün koşuşturması ve hayat telaşsından bıkmış olabiliriz. Sizlerde farkında olmadan ruhsal yorgunluk yaşıyor olabilir misiniz? İşte ruhumuz duymadan bürünebileceğimiz 5 ruhsal yorgunluk durumu…
Telaşlarımız, endişelerimiz, hayallerimiz ve yapmak zorunda kaldığımız şeyler arasında sıkışmış hissedebiliriz. Her ne kadar farkında olmasak bile ruhsal yorgunluk bedenimizi ve psikolojimizi sarmış olabilir. Neler hissettiğimiz neleri düşündüğümüzü bazen tam anlamıyla anlayamayabiliriz. Güzelliğin Peşinde olarak bu gibi durumlarda nasıl hissettiğiniz ve ne yapmanız gerektiğini sizler için açıklıyoruz. İşte farkına bile varmadan girebileceğimiz 5 ruhsal yorgunluk durumu…
Şevkat Yorgunluğu
Şevkat yorgunluğunu daha önce hiç duymuş muydunuz? Başkalarının duygularını fazlaca yüklenmekten ve hissetmekten kaynaklı yorgunluk şeklidir. Sürekli olarak sorumlu hissetmek, çevremizde yaşanan her problemi sırtlanmaya çalışmak ve tek başımıza bir çözüm bulmak yorucu ruh haline bürünmemize neden olabilmektedir.
Gelecek Yorgunluğu
Geleceğe odaklı sürekli olarak düşünmek bizleri gelecek yorgunluğuna sürükler. Şu andaki ihtiyaçlarımızı göz ardı ederek sürekli gelecekteki hedeflere odaklı olarak hareket etme ve gelecek için gereğinden fazla endişe etme sonucu meydana gelen yorgunluktur. Gelecek kaygısı, adımları atarken çok derin düşünme, hata ve yanlış yapmaktan korkma gibi durumlar bizleri sürekli geleceği düşünmeye itmektedir. Sizlerde farkında olmadan gelecek yorgunluğu yaşıyor olabilirsiniz.
Kaygı Yorgunluğu
Ruhu en çok yoran, bu yorgunluğun psikolojiye ve bedene vurması durumuna kaygı yorgunluğu denilmektedir. Sürekli endişe halinde olmaktan, güvende hissedip gardını indirmemekten kaynaklı yorgunluktur. Bazı konular kafamızda sürekli dönüyor, derin derin hep aynı şeyi düşünüyorsak farkında olmadan kaygı yorgunluğu yaşıyor olabiliriz.
Depresif Yorgunluk
Hayattan ümidimizi kesme, herhangi bir gelecek planı yapmadan yarından bile ümitsiz olma durumu depresif yorgunluk olarak bilinmektedir. Umutsuzluk, uyuşukluk, değersizlik gibi olumsuz duyguların yoğun yaşanmasından kaynaklı meydana gelir. Depresif yorgunluk ilerleyen süreçlerde kişinin psikolojisinin bozulmasına neden olmaktadır.
Yardım Eden Yorgunluğu
Kendinizden önce başkalarını düşünüyor, başkalarının isteklerine kendi isteklerinizden daha fazla öncelik tanıyorsanız yardım eden yorgunluğu yaşıyor olabilirsiniz. Kişinin enerjisinin büyük bir bölümünü kendinden ziyade başkaları için harcadığı zaman meydana gelen yorgunluktur. Bu tip ruhsal yorgunluklar ilerleyen süreçlerde kişide depresyona neden olabilir.
5 tip ruhsal yorgunluk kişide depresifliğe neden olabilir. Bu gibi durumlar için size birkaç önerimiz olacak. Ruhsal yorgunluklar ciddiye alınması gereken hassas durumlardır. Bu gibi durumlarda ruhu rahatlatan aktiviteler yapılabilir. Meditasyon yapabilir ya da psikolojik tedavi alabilirsiniz.