GüzellikSaç Bakımı

“Aşk”ın Saça Faydaları

Ne yaparsan Yap “Aşk” ile Yap…


Aşk’ın adı bile çoğu zaman gülümsetmeye yetiyor. Aşk psikolojik olarak mutlu ettiği gibi fizyolojik olarak da beden ve ruh sağlığımıza olumlu katkılar sunuyor. Aşık olduğumuzda, beyinden ve vücudumuzdan salınan “Endorfin, Adrenalin, Seratonin, Dopamin ve Oksitosin” hormonları Tina Turner’in “ What’s love got to do with it” şarkısı ile dans etmeye başlıyor.

“Aşk” iksiri olan bu hormonlar bize mutluluk, canlılık, zindelik ve enerji hissi vererek metabolizma hızımızı artırır; yağ yakımına yardımcı olur; kilo vermemizi kolaylaştırır, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, cilt ve kalp sağlığına iyi gelerek, saçımıza can suyu olurlar.
Aşk kimi zaman karşı cinse duyulan bir çekimken, kimi zamanda “aşk ile yapılan” bir iş, huzurlu, sevgi dolu bir aile ortamı, bazen hayvan ve doğa sevgisi bazen de aşkı hissettiren manevi bir bütünleşme olarak tanımlanabilir.

“ AŞK” IN SAÇA FAYDALARI
“ AŞK” IN SAÇA FAYDALARI

Aşk ile Kalp Damar Sağlığı iyileşiyor…

Erkek Tipi Genetik Saç Kaybı kalp ve damar sağlığı ile birebir ilişkilidir. Aşkın uzun vadede kalbin ömrünü uzattığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Özellikle erken yaşta saç kaybı ve kellik yaşayan erkeklerde; saç kaybında “ damar sertliği, kolestrol yüksekliği, kalp damar hastalıkları, yüksek kan yağları, insülin direnci ve kilo sorunları” gibi sağlık sorunlarının hızlandırıcı faktör olduğu bilimsel çalışmalarca kanıtlanmıştır. Saç kaybını azaltmak için Kalp Damar sağlığına iyi bakmak gerekir.

Saç kaybına Sebep olan Stresi azalıyor…

Kronik Stres saç kaybında hızlandırıcı faktördür. Aşk, saç kaybını tetikleyici olan stres hormonu “kortizol”u azaltıp dengeleyerek, adeta birer anti-depresan etkisi yaratıyor. Stres azalınca tansiyon düşüyor, saçta inflamasyon etkisi yapan ve saç kaybını artıran şeker ve kolestrol metabolizmasını düzenleniyor.

Sağlıklı Saçların temeli olan Beden Sağlığı iyileşiyor…

Mutlu ve huzurlu bir ilişki yaşam kalitesini, uyku kalitesini artırıyor, beslenme alışkanlıklarının daha düzenli olmasını sağlıyor. Kendine bakma, özenme ve düzenli spor yapma oranı belirgin şekilde artıyor. Beden sağlığı iyi olan kişilerin saç sağlığı uzun yıllar iyi kalıyor.

AŞK Kadın Tipi Saç Kaybını Önlüyor…

Kadınlarda Genetik Saç kaybının alt yapısında hormonsal düzensizlikler baş sırada yer alıyor.

Aşk en çok kadınlara yarıyor:)

Aşk ile dopamin gibi östrojen ve testosteron gibi cinsiyet hormonları da sağlıklı ve dengeli salgılanıyor. Kadının saç gelişiminde ve vücut sağlığında önemli rol oynayan östrojen ve testosteron hormonları dengeli şekilde salgılandığında, saç sağlığı düzeliyor.
Kadınlık hormonları sağlıklı üretildiğinde, karşı cinsle sağlıklı iletişimin arttığı, kadının daha olumlu, iyimser ve enerjik olduğu, stresin azaldığı gözlemleniyor. Tüm bu süreç özellikle kadınlarda “saç” için iyileştirici ve güçlendirici bir enerjiye dönüşüyor.

Saçın Beslenmesine Yardımcı oluyor…

Tüm gün, ev- iş- hayat koşturması ve stresi sebebi ile gerilen vücudumuz ve kasılan kaslarımız sebebiyle boyun ve baş bölgemiz daha az enerji alıyor. Günün gerginliği ile saçı besleyen damarlar da baskı altında kalıyor. Gün sonunda aşkla yapılan bir sarılma ile artan Oksitosin hormonu gevşememize yardımcı olabiliyor. Böylece kan dolaşımı hızlanıyor, saçlar yeniden hayat buluyor.




User Rating: Be the first one !

Evrim Bayraktar fotoğrafı

Evrim Bayraktar

İstanbul Üniversitesi’nde Ekonomi okuduktan sonra Amerika’da Pazarlama masterı yaptı. İngiltere'de Saç Bilimi/ Trikoloji eğitimi aldı. Kozmetik sektöründe Saç Bakımı ve Sağlığı alanında çalışmaya başladı. İngiltere’den Institute of Trichologists’in uzmanlık lisansına sahiptir. Avrupa Saç Araştırmaları Birliği ve Uluslararası Trikologlar Birliği üyesidir. Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu’dur.Saç Sağlığı, Saç Bakımı ve Saç dökülmesinin önlenmesi hedefli Danışmanlık ve Bakım Merkezi olan AKADEMİ SAÇ TERAPİ’nin Kurucu Ortağıdır.. Saç, Saç Sağlığı, Saç Bakımı, Doğru Ürün kullanımı konusunda danışmanlık ve eğitim vermektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu