Aldığınız kiloları vermeye karar verdiğiniz günden beri dikkat etmiş ve zayıflama adına birkaç kilo vermiş fakat ibrenin bir türlü atlayamadığı o rakamlara gelmiş olabilirsiniz. Bu durumda öncelikle sabırlı olmak ve bazı şeyleri değiştirmek gerekiyor.
Öyleyse haydi gelin sizler için derlediğimiz zayıflama tüyolarını hep birlikte inceleyelim.
Aslında öncelikli olarak yapmanız gereken şey günde kaç kalori almanız gerektiğini öğrenmek.
Çünkü diyetin ilk günü ile 60. günü almanız gereken kalori miktarı farklı olabilir. Tam olarak kaç kaloriye ihtiyacınız olduğunu bulmanın bir yolu metabolik test yaptırmaktır. Dinlenme metabolizma hızınız, vücudunuzun dinlenme esnasında yaktığı kalori miktarını gösterir. Bu rakamdan, kilo vermek için kaç kalori tüketmeniz gerektiğini belirleyebiliriz. Bunun için bir uzmana danışmanız yeterli olacaktır.
Beslenmenizde çok daha fazla lifli ürüne yer verin.
Kahve yerine yeşil çay içmeye başlayın.
Yapılan bir araştırmaya göre gün içerisinde içilen fazla kahve göbek yağına yol açarken, kahve yerine içilen yeşil çay spor ile birlikte yağ yakımına destek oluyor.
Egzersiz alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekebilir.
Düzenli bir egzersiz rutininiz olduğunda, kaslarınız aynı egzersizleri düzenli olarak yapmaya alışkındır. Vücudumuz akıllıdır, bu egzersizleri daha az kalori kullanarak yapmayı öğrenerek düzenli egzersiz rutininizi kilo kaybı için daha az etkili hale getirir.
Sürekli yaptığınız egzersizleri yüzme, tırmanma ve bisiklet sürme gibi aktivitelerle değiştirebilirsiniz.
Aralıklı antrenmanı deneyin.
Aralıklı egzersiz, kalori yakmanızı arttırmanın ve vücut hedeflerinize ulaşmanın başka bir harika yoludur.
Sıfır karbonhidrat tüketimini unutun, beyninizi kandırmayı deneyin.
Hiç karbonhidrat tüketmemek beyninize sürekli aç kalma sinyalleri gönderir ve vücudunuzun yağ depolamasına neden olabilir. Bu da zayıflama konusunda sizi hayal kırıklığına uğratacaktır. Bu sebepten önerilen miktarda karbonhidrat tüketimi ile beyninize tokluk sinyalleri de göndermeniz gerekiyor.
Şekerin sağlıksız kiloya yol açtığını hepimiz biliyoruz. Peki ya tuz?
Kısa vadede yüksek tuzlu bir beslenme vücutta su tutulmasına yol açar. Bunun yanında, tuzlu atıştırmalıkların çoğu büyük şeker ve yağ kaynaklarıdır. Ve bu bileşenlerin yüksek miktarda alınması, uzun süreli yağ kazancına sebep olan şeydir.
Egzersizden önce badem tüketin.
Uluslararası Spor Beslenme Derneği Dergisi raporuna göre badem, egzersiz esnasında daha fazla yağ ve karbonhidrat yakmanıza ve zayıflamanıza yardımcı olabilecek amino asit L-arginin açısından zengindir.
Öğün atlamadan, düzenli şekilde tüketim yapın.
Öğün atlamak yalnızca metabolizmanızı yavaşlatmakla kalmaz aynı zamanda kan şekeri seviyelerinin düşmesine yol açar. Her 4 saatte bir protein, karbonhidrat ve yağ bileşimi tüketimi, zayıflamanızın gün boyunca tutarlı kalmasına yardımcı olur.
Yemeklerden önce daha fazla su için.
Yemekten önce bir iki bardak, kalori alımını azaltmanıza yardımcı olabilir. Elbette ki gün içerisinde daha fazla su tüketimi de büyük bir öneme sahip. Bunun için su şişenizi nereye giderseniz gidin yanınızda taşıyın.
Düzenli protein aldığınızdan emin olun.
Protein metabolizmayı arttırabilir ve hatta yağ yakarken vücudun kası tutmasına yardımcı olabilir. Protein açısından zengin gıdalar aynı zamanda iştahı uyaran ve mide tarafından salgılanan bir hormon olan ghrelini de bastırır.
İçindekiler
- 1 Aslında öncelikli olarak yapmanız gereken şey günde kaç kalori almanız gerektiğini öğrenmek.
- 2 Beslenmenizde çok daha fazla lifli ürüne yer verin.
- 3 Kahve yerine yeşil çay içmeye başlayın.
- 4 Egzersiz alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekebilir.
- 5 Aralıklı antrenmanı deneyin.
- 6 Sıfır karbonhidrat tüketimini unutun, beyninizi kandırmayı deneyin.
- 7 Şekerin sağlıksız kiloya yol açtığını hepimiz biliyoruz. Peki ya tuz?
- 8 Egzersizden önce badem tüketin.
- 9 Öğün atlamadan, düzenli şekilde tüketim yapın.
- 10 Yemeklerden önce daha fazla su için.
- 11 Düzenli protein aldığınızdan emin olun.