Asyalı İnsanlar Neden Geç Yaşlanır?
Asyalı insanların gerçekten de geç yaşlandığını hiç fark ettiniz mi?
Öyleyse haydi gelin Asyalı insanların sırları nelermiş hep birlikte bir inceleyelim…
Yüzlerindeki geniş kemik yapıları yüz kırışıklığına ve sarkıklığına engel olur.
Hepimiz yaşlandıkça kemik ve yumuşak doku kaybı yaşarız. Asyalıların yüzünün daha geniş bir kemik yapısına sahip olması sebebi ile yumuşak doku kaybı daha az yaşanır. Asyalıların göz çevresinde çok daha fazla yağ mevcuttur. Bu da göz çevresinde kırışıklıkların oluşmasının önüne geçer.
Ciltleri onları güneşe karşı çok daha iyi korur.
Farklı cilt renkleri, yaşlanma sürecini eşsiz kılan pek çok özelliğe sahiptir. Asyalılar ile beyazlar arasındaki en önemli fark ciltte bulunan melanin miktarıdır. Ne kadar çok melanine sahip olursanız, yaşlanmaya ve güneşe maruz kalmaya karşı o kadar çok dirençli olursunuz. Yaşlandıkça ortaya çıkan kırışıklıklar ya da ince çizgiler genellikle zararlı güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaynaklanır.
Diğer insanlara göre “yaşlanmayan” genlere sahip olabilirler.
Yapılan araştırmalara göre uzun yaşam süresi ile ilişkili genler keşfedilmiş. Methuselah genleri olarak da adlandırılan bu genler; güneş ışığına ve diğer çevresel etkenlere maruz kaldıktan sonra cilt onarımından sorumludurlar. Şimdilik sadece Amerikalı ve Afrikalı-Amerikalı kadınlar üzerinde yapılan araştırmaların sonuçlarına göre bu genler siyahi ve Asyalı kadınlarda beyaz kadınlara oranla iki kat daha fazla bulundu.
Hayat tarzları da genç gözükmelerine katkıda bulunuyor.
Yaşlanma biçiminiz hayat tarzınızın ve beslenmenizin bir birleşimidir. Beslenme, cilt bakımı, alışkanlıklar, egzersiz ve daha fazlası, yaşlanma şeklimizde büyük bir öneme sahiptir. Yani Asyalı insanların genç görünümü dengeli beslenme ile ilişkili olabilir. Sağlıksız olduğu ve kilo aldırdığı bilinen Batı yemekleri ile karşılaştırıldığında, Asya mutfağında çok daha fazla sebze, deniz ürünleri ve baharat daha sık karşımıza çıkar. Aynı zamanda diğer mutfaklara göre de daha az süt, ekmek ve hamur işleri bulunur.