Yüz Yogası Nasıl Yapılır?
Daha genç, gergin ve sıkı bir görünüme kavuşma konusunda iddiaları ile gündemden düşmeyen yüz yogası teknikleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor.
Kaz ayakları, gıdı sarkması ve yanak sarkması gibi pek çok yaşlanma belirtisini erteleyen yüz yogası nasıl yapılır? Haydi gelin bu teknikler hakkında merak edilenleri hep birlikte inceleyelim ve öğrenelim.
Tıpkı vücudumuzda olduğu gibi yüzümüzde de kaslar bulunur. İlerleyen yaşın etkisi ile bu kaslar deformeye uğrar. Bu sebepten de çökmeler ve sarkmalar ortaya çıkabilir. Çözüm olarak botoks, dolgu ve estetik operasyonlar gibi yöntemler bulunur. Ancak pek bu dönemde pek çok insan yüz yogası ile yüz kaslarını şekillendirmek istiyor. Bu nedenle de bu soruyu daha genç ve dinamik bir görünüme ulaşmak isteyen herkes araştırıyor.
Yüz Yogası Ne İşe Yarar?
Bu yoga çeşidi; yüz kaslarını, lenfatikleri ve cildi hedef alan bir uygulamadır. Genellikle kırışıklıklar, çöken yanaklar, yanak sarkması ve elmacık kemiği kaldırmak için tercih edilir. Doğal ve kolay bir uygulamadır. Bu uygulamadan etkili sonuçlar alabilmek için düzenli aralıklarla uygulamak yani bunu bir rutin haline getirmek oldukça önemli bir noktadır.
Her gün 15 dakikanızı ayırarak kısa bir süre içerisinde genel görünümünüzde değişim yaratmak için yapmanız gereken teknikler şu şekildedir;
Göz Kapaklarını Sıkılaştırma
Bu yüz yogası tekniğinde orta ve işaret parmağınızı yüzünüzün her iki yanına, kaş üzerine yerleştirin. Serçe ve yüzük parmaklarınız burnunuzun iki yanında kalmalı. Nazik bir şekilde basınç uygulayarak nefesinizi dışarı verin. Her gün 15 kez bu hareketi tekrarlayarak göz kapaklarınızda sıkılaşma sağlayabilirsiniz.
Yanak Sarkması
Yanak sarkması için uygulayabileceğiniz yüz yogası, muhakkak doğru adımlarla uygulanmalıdır. İlk olarak ağzınızdan büyük bir nefes alın. Sonrasında aldığınız havayı ağzınızın içerisinde sağa ve sola gezdirmelisiniz. Almış olduğunuz hava yanaklarınızın gerilmesini sağlayacak ve yanak kaslarınızın çalışmasını sağlayacaktır. Bu hareket özellikle yanaklarda bulunan fazla yağı eriterek elmacık kemiklerinizin belirginleşmesine katkıda bulunur. Bu hareketi 6 saniye kadar yapmanız yeterli olacaktır.
Gıdı Sarkması
Çenenizde bir oluşan sarkmaları ya da gıdınızda oluşan sarkmaları toparlamak için bu egzersizi deneyebilirsiniz. Yumruğunuz çenenizin altında olmak kaydı ile bir masadan yardım alabilirsiniz. Çenenizi açmaya çalışırken yumruğunuz ile yukarı doğru bastırın. Bu hareketi, 6 saniye olacak şekilde 5-10 kez tekrarlamalısınız.
Dolgun Dudak
Dudaklarınızın daha dolgun görünmesi için bu egzersizi gün içerisinde 5-10 kez tekrar etmelisiniz. Üst dudağınıza dokunmak için alt dudağınızı öne getirin. Daha sonra hem üst hem de alt dudağınızı içe doğru çevirin ve sanki dudaklarınızda bir şeyi tutmaya çalışıyormuş gibi birbirine bastırın. Bu egzersizi de aynı diğerlerinde olduğu gibi ortalama 6 saniye kadar yapmanız yeterli olacaktır.