Annelik mertebesine yeni adım atmış ve bazı konularda oldukça yolun başında olan yeni annelerimize merhaba. Güzelliğin Peşinde olarak anne-bebek arasındaki uyum, uyumsuzluk, sorunlar ve anneyi panik haline sokan tüm durumların üstesinden kolayca gelmeye hazır mısınız? Bebeklerimizin ağlamasının sebepleri var. Peki bebekler neden ağlar? Annelerimiz endişelenmesin! İşte bebek ağlamalarının sebebi…
Bebekler Neden Ağlar?
Tatlı mı tatlı bebeklerimiz sürekli huysuzlanıyor ve emse de, karnının tok olduğundan emin olsanız da bir türlü susmuyor mu? Bunun için endişelenmeyin. Bebekler her ağladığında aç demek değildir. Bebeklerimiz ağlayarak birçok sorunu ve isteği dile getirmek istiyor olabilir. Bu sorunlarla nasıl başa çıkmanız gerektiğini sizlere anlatıyoruz. İşte bebek ağlamalarının nedeni ve çözümü…
Bebeğim Sürekli Emmek İstiyor. Neden?
Birçok anne bebekleri doğduğu an aç sanmaktadırlar. Oysa bebekler doğdukları anda aç değillerdir. Doğumdan 5-30 dakika arasında emme refleksleri gelişen bebekler sakinleşmek, rahatlamak, güvende hissetmek, gönlünü ve ruhunu doyurmak amacıyla annesinin memesini emer. Bebeğiniz sürekli emmeyi istiyorsa bu sürekli aç hissettiği için değildir. Sürekli mızmızlanarak emmek isteyen bebeklerin başka istekleri ve sorunları olabilir. Peki bebekler sürekli emmek istediğinde aslında ne demek istiyor?
Bebeğiniz sürekli emmeyi istiyor, bir an olsun dibinizde ayrılmak istemiyorsa bunun faklı nedenleri bulunmaktadır. Sürekli emmek isteyen bebekler içinden şöyle diyor olabilir;
- Açım
- Gazım var
- Rahatlamak istiyorum
- Korkuyorum
- Yalnız uyumak istemiyorum
- Burnum tıkalı
- Kaka yapmaya çalışıyorum
- Susadım
- Ağrım var
- Uykuya dalamıyorum
- Anne kokusuna ihtiyacım var
- Canım sıkıldı
- Canım öyle istedi
Anlayacağınız bebeklerin emme ihtiyacı hissetmesi sadece açken gerçekleşmez. Güvende hissetmek için de emmek isteyebilirler. Bu noktada siz annelerin de sürekli yorgun hissetmesi çok normal. Biraz kendinize alan tanımak istiyor, dinlenmek istiyor olabilirsiniz. Böyle durumlarda bebeğinizin ağlama ya da emme ihtiyacı hissetmesindeki nedeni bularak buna bir çözüm üretmeniz gerekmektedir. Size bebeğinizin ruhunu dinlendirebileceğiniz, ağlamasını kesmesini sağlayabileceğiniz önerilerle geldik. Bebeğinizin gerçekten karnının doyduğuna eminseniz ve emmek istemesini farklı nedenlere bağlıyorsanız yapabileceğiniz şeylerden bahsedelim
Öncelikle biraz kucağınızda sakinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Sonrasında evdeki ışığı biraz azaltarak uykuya dalmasını ya da sakinleşmesini sağlayan bir ortam elde edin. Kundak bebekler için muhteşem bir öneri. Dilerseniz bebeğinizi bu loş ortamda kundak yapabilirsiniz. Ardından pışpışlayın. Kısık sesli, dinlendirici bir müzik açabilirsiniz. Eğer bebeğiniz kullanıyorsa emzik verebilirsiniz. Yüzüstü yatırıp poposundan pışpışlamak da oldukça sakinleştirici bir harekettir. Bebeğiniz tüm bunlardan hoşlanmadıysa ve uyumaya hiç niyeti yoksa kucağınıza alarak bir pilates topunda yavaş yavaş zıplayabilirsiniz. Bebeğin sakinleşmesi zaman alabilir. Bu nedenle bir kere ve kısa süreli deneyip vazgeçmeyin. Tekrar tekrar deneyerek buna alışmasını sağlayın. Tüm bunları yaparken odada bebeğinizle yalnız olmaya özen gösterin. Farklı insanların odada olması ve hareketlilik de onun dikkatinin dağılmasına neden olacaktır.